Valpekull 2018

Kennel Himmelbjergets første valpekull var kombinasjonen mellom Vessinglias C Yr og Haugtun`s Hfe Chanto. Seks hanner og fire tisper ble født 14. mars 2018. Yr og Chantho er to svært gode viltfinnere med høy jaktlyst. Begge er av god avstamming, har god helse, og er HD fri. Vi har derfor store forventninger til hundene som nå vokser seg til.

Yr er etter Vessinglias Tuva og den velkjente Aron. Hun har hatt flere jaktprøvestarter, og kan vise til 1 UK, 3 UK og 2 AK. Hun har gjort det godt på utstilling og er nå fullcertet. Vi mangler «kun» en 1 AK for at hun skal få tittelen NUCH. Vi bestemte oss for å avle på Yr, da hun det siste året virkelig har vist hva som bor i henne. Hun har en fart, jaktlyst og viltfinnerevne som er verdt å føre videre. I tillegg er hun en type som elsker å jobbe, og hun gir seg aldri!

Chantho er etter den godt meriterte Haugtuns Dpb Fri og Extrem Herak. Chantho er en stor og flott hannhund, som er godt premiert på utstilling og jaktprøver. I tillegg til Chantho sin jaktlyst, fart og viltfinnerevne har han i tillegg et fantastisk gemytt som for meg var viktig ift avl.

Om vi ser at Yr gir gode og sunne avkom planlegger vi et nytt kull våren 2020.

Vessinglias C Yr

Haugtun`s Hfe Chantho

Valpenes stamtavle


Kullets valper har fått navnene: 

Aro, Doffen, Fant, Frøken Fryd, Frøya, Lykke, Pluto, Seven, Skars og Solo av Himmelbjerget

Fire av valpene bor i Sverige og seks i Norge.