Siste nytt

Inseminasjon gjennomført

Den siste uken har vi vært hos NKK sædbank et par ganger for å sjekke hvor i syklusen Yr har vært. Det ble beregnet at hun hadde den beste dagen søndag 9. februar. Oppmøte kl. 13:00. Alt gikk helt som det skulle. Svømmerne til Caput Altum Lektor var det ingenting å si på, og det ble beregnet at det ikke var mindre enn 218 mill elite svømmere som ble plassert i Yr sin livmor. Det blir spennende uker fremover. Om du er interessert i kombinasjonen Vessinglias Yr og Caput Altum Lektor ta gjerne kontakt for en nærmere prat.

9. februar

Friske og HD frie valper

Alle valpene etter Yr og Chantho er friske, velfungerende med godt gemytt. Er så heldig å ha valpekjøpere som er dedikerte og utviser et godt dyrehold. De har deltatt på utstilling, jaktprøver, apportprøver og ulike typer av organisert trening. Et par er også aktive i en trekkhund klubb på Østlandet med de yngste i familien. Tilbakemeldinger om at hundene oppfører seg eksemplarisk er utrolig hyggelig å høre! Ni av ni som er røntget er HD fri. 

Januar 2020

Desember 2019 - Godkjent parring mellom Vessinglias Yr og Caput Altum Lektor

Kennel Himmelbjerget planlegger nytt valpekull mars 2020. Vessinglias Yr hadde sitt første valpekull mars 2018 med Haugtuns Chantho. Det ble født ti fine valper. De fleste av valpene er HD røntget og resultatene viser HD fri på samtlige. Jeg har derfor bestemt meg for at Yr skal benyttes en gang til i avl. Yr er etter Aron og Vessinglias Tuva. Hun er en fantastisk og snill tispe med høy viltfinnerevne, høy jaktlyst og gir seg aldri. Yr noe egenrådig på prøver med meg som fører. Yr er jaktpremiert i UK og AK, men mangler fortsatt en 1AK for å få titlene sine. Hun er fullcertet i Norge og Sverige. Til denne parringen har jeg valgt Caput Altum Lektor. Han er født i Serbia og eies av Robert Brenden. Lektor er fra de beste linjene i Europa, høy viltfinnerevne, perfekt stil, samarbeidsvillig, lettdressert og har et godt gemytt. Han er høyt premiert på jaktprøver i Serbia og Europa. Med denne kombinasjonen får vi inn nytt og friskt blod i linjene her i Norge. Paringen er godkjent av NVK. Valper selges kun til aktive friluftsmennesker som også jakter. Ved interesse for denne kombinasjonen ta gjerne kontakt.

18. august 2018 - utstilling i Vårgårda

Vi tok en dagstur til Vårgårda for å delta på utstilling, være sosiale og treffe Doffen av Himmelbjerget og hans eiere. Jeg meldte på vår egen Frøken Fryd av Himmelbjerget og Yr på utstillingen også.  Haugtun`s Hfe Chantho (valpenes far) skulle også delta, så det var en trivelig dag. Frøken Fryd ble beste valp og fikk HP. Yr fikk nok et Cert og ble nr 3 av tispene. Doffen fikk også en HP med flott kritikk!

4. august 2018 - utstilling i Billund

I sommer har vi vært på lavlandstrening på Jylland. Så da benyttet vi anledningen til å ta turen til Billund for å delta på utstilling i regi av DKK. Yr var dessverre litt småhalt i ringen, og fikk tildelt en Excellent.

7. juli 2018 - Utstilling i Tvååker

Ny utstilling for Yr i Sverige. I dag fikk hun tildelt CK, Cert og fikk flott bedøming av dommeren. Yr er nå fullcertet i Norge og har det hun trenger i Sverige for å bli NUCH og SUCH. Men først en 1AK på jaktprøve!

17. juni 2018 - Utstilling i Arboga (Sverige)

Yr deltok på utstilling i regi av Mellansvenska Vorstehhundklubb. I tøff konkurranse fikk den fine jenta får tildelt CK!

19. juni 2018 - Valpesamling

I dag hadde vi valpesamling hjemme på Hestehagen. Fem av valpene med familie kom på besøk. Far til valpene var også tilstede; pappa Chantho er en snill, trygg herre og han elsker valper. Hyggelig at valpekjøperne også fikk hilst på ham.

15. mai 2018 -  Valpene har fått nye hjem

Medio mai var valpene leveringsklare, de har alle kommet til fantastiske hjem. Fem i Norge og fem i Sverige. Vi behold en valp selv som har fått navnet Frøken Fryd av Himmelbjerget.

14. mars 2018 - Valper ble født

Litt over midnatt fikk Yr rier, etter seks timer hadde hun født ti velskapte valper. Det ble seks hanner og fire tisper som så dagens lys hjemme hos oss på Hestehagen. Valpene er etter Vessinglias C Yr og Haugtun`s Hfe Chantho. Les mer